Ez az ajánlat sajnos lejárt. Iratkozz fel hírlevelünkre , hogy legközelebb egyetlen ajánlatról se maradj le!

Válogass népszerű ajánlatainkból:

Eredeti ár:24 990 Ft
18 490 Ft
Eredeti ár:41 990 Ft
32 990 Ft
Eredeti ár:29 990 Ft
24 990 Ft
Eredeti ár:54 775 Ft
15 990 Ft

A lejárt ajánlat adatai:

Túra hazánk legmagasabb pontján: Kékes és az Ilona-völgyi vízesés

2 990 Ft

Eredeti ár:3 990 Ft Kedvezmény:-25%

Kívánt mennyiség:


Túra hazánk legmagasabb pontján: Kékes és az Ilona-völgyi vízesés - Időpont: 2020.08.21
Ár: 2.990 Ft/fő 

Belföldi közös túrázásra csábítunk. Egy remek lehetőség, hogy országunk természeti értékeit is jobban megismerjük, miközben örömmel mozoghatunk ismét a jó levegőn.

Az utazás egyénileg, saját autóval történik, de felár ellenében buszos utazásra is van lehetőség.
A busz min. 15 résztvevő esetén indul.

Az ár tartalmazza:
-túravezetés

Utazás: egyénileg. Budapest 0 kilóméterkőtől 97 km. Ajánlott útvonal: M3 autópálya Atkárig, majd 3-as Főút Gyöngyösig, majd 24-es út Mátraháza irányába, egészen a Kékescsúcs parkolójába. Min. 1,5 órás utazás autóval.

Találkozópont: 9:45 órakor a Kékes parkolójában.

Kékes túra programja:

Megcsodáljuk a Nemzeti színű Kékes csúcskövet, hazánk legmagasabb pontján: 1.014 méter magasan. A hegyen álló tévétorony egyben kilátóként is szolgál. Kigyönyörködjünk magunkat, majd útnak indulunk.

Az Erzsébet-sziklához sétálunk el elsőként, itt áll Szent Erzsébet fakeresztje. A szikláról is páratlan kilátásban gyönyörködhetünk. Tovább indulunk és a Disznó-követ vesszük célba. A kilátás innen is elkápráztat minket. Ezt fogjuk csodálni, miközben elfogyasztjuk ebédünket.

Markazi-kapu felé folytatjuk túránkat, a Markaz vár romjairól kapta a nevét. Indulunk tovább egy technikás szakasz következik a Fekete-tóhoz. A "Kiskacsa fürdik fekete tóban" c. népdalban innen készül a Kiskacsa anyjához Lengyelországba. Az égerláp vízszintje max. 50 cm, nyáron még alacsonyabb. A víz 70-90 cm fekete iszapra rakódik rá, innen a tó színe. A sokszínű növényzet mellett az előbb már említett kacsák kedvenc helye.
Tovább folytatjuk az utunkat egy csodálatos természetes látnivalóhoz: Az Ilona vízesés Magyarország legnagyobb természetes zuhataga. 40 millió éves V alakú szikláról lezúduló víz 10 méteres magas vízesést képez. Hamarosan a Rózsaszállás erdészházhoz érkezünk. Rövid pihenő után haladunk tovább: a Mátrában nagyon kevés a természetes eredetű állóvíz, de a Pisztrángos-tó az egyik ilyen látványosság, amelyet szintén megtekintünk.

Folytatjuk az óra járásával ellentétes irányú körünket, így visszaérkezünk a kiindulási ponthoz: fizikailag kicsit kifáradva, de élményekkel feltöltődve.

Tervezett hazaindulás: 18 óra.

Túratáv: 15 km, szintemelkedés: 650 m.

Kérdésed van az ajánlatról? Olvasd el az eladó válaszait az eddig beérkezett kérdésekre itt.

Fizetési információk

Elfogadott fizetési módok:

Garancia
Nincsen
Elfogadott fizetési módok
  1. Előre utalás
Kérdésed van az ajánlatról?

Olvasd el az eladó válaszait az eddig beérkezett kérdésekre itt.

Legutóbbi kérdések

Az oldal használatával elfogadod a Felhasználási feltételeinket   •   Eladókra vonatkozó Felhasználási feltételeink   •   Partner regisztráció   •   Affiliate