Téli túra a Bükkben: Bánkút és az Istállós-kő

3 990 Ft

Eredeti ár:5 990 Ft Kedvezmény:-33%

Kívánt mennyiség:

  • Eladó: utazzvelem
  • Szolgáltató helye: Budakeszi
Téli túra a Bükkben: Bánkút és az Istállós-kő - Időpont: 2021.01.23
Ár: 3.990 Ft/fő  


Az ár tartalmazza:
-túravezetés

Utazás: egyénileg. Budapest 0 kilométerkőtől 185 km. Miskolc kijáratig, majd E79-es főút Miskolc felé, majd 3-as út Bánkútig. Min. 2 óra 45 perc utazás autóval. Találkozópont: 9:45 órakor Bánkút sípálya parkolója.

Busz igénybe vehető. Ára: 5.990 Ft/fő.
A busz min. 15 résztvevő esetén indul. Busz indulás reggel 6:30 órakor a Stadionok metróállomás közeléből.

Téli túra a Bükkben: Bánkút és az Istállós-kő túra programja

10 órakor indulunk túrázni. Bánkút a sípályáiról ismert. Nevét a Bán-patak forrásáról kapta. Nem alkot zárt települést, állandó lakosa nincsen. Déli irányba indulunk és a Faktor rétre érünk. Megcsodáljuk a Faktor-réti Madonnát, amely egy hármas törzsű ősöreg bükkfába ágyazódva vigyázza minden arra haladó túrázó lépteit. 

Fekete-sár felé folytatjuk a túránkat, majd következik az ikonikus Istállós-kő. Magyarország 6. legmagasabb hegycsúcsa 958 méterrel büszkélkedhet. Itt fogyasztjuk el az ebédre becsomagolt szendvicseinket, majd a rövid pihenő után indulunk tovább. 

Hazánk 12. legmagasabb pontjához túrázunk, a Tar-kőhöz. Folytatjuk utunkat a Füstös-kőhöz, majd a kör lassan bezárul és visszatérünk Bánkútra. A Fehér Sas vendéglőben kedvünkre fogyaszthatunk egy kis meleg ételt-italt, majd indulunk haza. 

A huta szó számos környező helységnévben szerepel. A huta jelentése üvegolvasztó kemence, kohó. A Bükk ezen részén üveggyártás folyt, ezért szerepel sok település nevében is a huta szó. A rét azért kapta a Huta-rét elnevezést, mert innen termelték ki a bükkösöket, hogy a fát a huták számára szállítsák le. Így alakul ki ez a régi funkciójában kaszáló. 

A busz 17 órakor indul. Érkezés Budapestre az esti órákban.

Kérdésed van az ajánlatról? Olvasd el az eladó válaszait az eddig beérkezett kérdésekre itt.

Fizetési információk

Elfogadott fizetési módok:

Garancia
Nincsen
Elfogadott fizetési módok
  1. Előre utalás
Kérdésed van az ajánlatról?

Olvasd el az eladó válaszait az eddig beérkezett kérdésekre itt.

Legutóbbi kérdések

Az oldal használatával elfogadod a Felhasználási feltételeinket   •   Eladókra vonatkozó Felhasználási feltételeink   •   Partner regisztráció   •   Affiliate