Prága és Cesky Krumlov 2 napos kirándulás Csehországban

Kívánt mennyiség:

  • Eladó: Alfatours
  • Szolgáltató helye: Budakeszi

Prága és Cesky Krumlov 2 napos kirándulás Csehországban - Időpont: 2024.04.20-21
Prága és Cesky Krumlov 2 napos kirándulás CsehországbanPrága és Cesky Krumlov 2 napos kirándulás CsehországbanPrága és Cesky Krumlov 2 napos kirándulás Csehországban


Feláras szolgáltatások (többet is választhat):

  • BBP/fő - 1400 Ft
  • Egyágyas felár - 14900 Ft


Helyszínen fizetendő költség:

  • -Cesky Krumlov vár belépőjegy 320 CZK/fő felnőtteknek, 220 CZK/fő gyerekeknek és diákoknak.

Figyelem, az árak tájékoztató jellegűek, valószínüleg változni fognak!

Az ár tartalmazza:

-buszos utazás Budapest -Prága -Cesky Krumlov -Budapest útvonalon
-egy éjszaka szállás 3 csillagos prágai szállodában
-reggeli
-idegenvezetés a teljes program alatt

A kétnapos csehországi kirándulás programja

1. nap Prága

Indulás Budapestről, a Déli pályaudvartól reggel 5 órakor. A késő délelőtti órákban érkezünk Prága belvárosába. Megérkezésünk után rögtön idegenvezető segítségével megtekintjük a város legfontosabb látnivalóit: Hradzsin, Szent Vitus-katedrális, Aranyművesek utcája, Károly híd, Óváros tér a városházával, Vencel tér. A Cseh fővárost száztornyú városként vagy arany városként is szokták emlegetni. 2napos csehorszagÓvárosa 1992 óta a Világörökség része. Prága jellegzetességeihez, sajátosságához hozzátartozik a söröző (pivnica), a sörözők hangulata. A cseh polgárok mindennapi életéhez hozzátartozik a mindennapi, munka utáni sörözés, vagy csak "sörivás". Úgy mondják ugyanis, csak öt korsó sör elfogyasztásától beszélhetünk sörözésről, addig az csupán sörivás. Egyedi eleme a prágai sörözőknek a söralátéttel (sörkeksszel) történő rendelés: amennyiben asztalfoglalás után a középen elhelyezett alátétek közül magunk elé helyezünk egyet, az azt jelenti, kérünk egy korsó sört. Amennyiben a korsónk kiürül és az alátétet nem helyezzük az üres korsó szájára, automatikusan hozza a pincér a következő kört. A fogyasztást pedig az asztalunkon elhelyezett papírcetlin jelzi: minden egyes korsó sört egy rovátka jelöl. Érdemes kipróbálni.

Délután szabad program, amely keretében érdemes vacsorázni, majd 21 órakor indulunk a szállásunkat elfoglalni, Prága V. kerületébe. A gazdag program után álomra hajtjuk a fejünket.

2. nap Cesky Krumlov

Másnap reggeli után kijelentkezünk a szállodából és Cesky Krumlov felé vesszük utunkat. Megérkezésünk után a Moldva parti városka felfedezésére indulunk. Cesky Krumlov Dél-Csehországban található, a Moldva folyó kettős kanyarulatánál fekvő városka, Prága után Csehország második leglátogatottabb turisztikai célpontja.
2napos csehorszagTörténelmi negyedét körbeöleli a Moldva kanyarulata, neve az ónémet Krumme Aue (magyarul görbe mező) kifejezésből származik.
Az UNESCO 1992-ben nyilvánította a világörökség részének.

A krumlovi vár a prágai Hradzsin után a második legnagyobb vár Csehországban. A negyven épületből álló épületegyüttesnek öt udvara van és hét hektáros kastélypark veszi körül. A XIV. században kezdték építeni, majd folyamatos építés és bővítés után a mai elrendezését a reneszánsz korában, a XVI. században nyerte el. Négy fő részből áll: alsó-és felsővár, barokk színház és kastélypark. A felső vár és a barokk színház közötti várárkot boltozatos híd tölti ki. A barokk kastélyszínház egyedülálló látványosság. 1776-ban építették, akkor egyedülállóan modern díszletmozgató technikával, mely a mai napon is működik. Több eredeti jelmez is fennmaradt. A színház látogatható, előadást évente háromszor tartanak -barokk opera előadásokat gyertyafényt utánzó világításnál tartják.

A város egyik jelképe a kör alakú vártorony. Az 54 méter magas vártorony gótikus és reneszánsz stílusban épült. Tetejéről káprázatos kilátás nyílik a városra és a környező hegyekre.2napos csehorszag A várárokban medvéket láthatunk. A XVIII. századtól tartanak medvéket itt -a Rosenberg család jelképe volt, ezzel az ősi származásukat szerették volna kihangsúlyozni.
A Szent Vitus templom is a város jelképe. A háromhajós templom gótikus freskómaradványait is érdemes megtekinteni.Csehországban ?kötelező" program a sörkóstolás. Ez Cesky Krumlovban sincs másként, hiszen a várossal egyidős a sörfőzés. A XIII. század óta működik sörfőzde az Eggenberg család jóvoltából. A barokk stílusú, folyóparti Eggenberg sörgyár termékét érdemes megkóstolni hazaindulás előtt.

A busz kora délután indul haza, érkezés Budapestre a kora esti órákban.
A kiutazáshoz érvényes személyi igazolvány vagy érvényes útlevél szükséges.

A biztosításról:
Cégünk az Alfa Vienna Insurance Group-pal köt biztosítást. Jelentkezéskor lehet igényelni felárként (700 Ft/fő/nap) Erről bővebben itt olvashatsz:
https://www.assistravel.hu/dokumentum_letoltes/szerzodesi_feltetelek/3001222

Vidéki felszállás az M1-es autópálya vonalán, a nagyobb pihenőknél lehetséges:
-Budaörs, Media Markt/McDonalds melletti benzinkút
-Vértesszőlős McDonalds parkoló
-Győr, Királyszék úti Tesco
-Mosonmagyaróvár, Mosoni pihenőA fentiektől eltérő csatlakozási pontokon is fel tudunk venni utasokat, előzetes egyeztetés után.

Vidéki felszállási kérelmüket a megrendelés után szükséges irodánk felé jelezniük!

Kérdésed van az ajánlatról? Olvasd el az eladó válaszait az eddig beérkezett kérdésekre itt.

Fizetési információk

Elfogadott fizetési módok:

Utánvét
0 Ft-tól
Garancia
Nincsen
Elfogadott fizetési módok
  1. Előre utalás
Kérdésed van az ajánlatról?

Olvasd el az eladó válaszait az eddig beérkezett kérdésekre itt.

Legutóbbi kérdések

Az oldal használatával elfogadod a Felhasználási feltételeinket   •   Eladókra vonatkozó Felhasználási feltételeink   •   Partner regisztráció   •   Affiliate