Ez az ajánlat sajnos lejárt. Iratkozz fel hírlevelünkre , hogy legközelebb egyetlen ajánlatról se maradj le!

Válogass népszerű ajánlatainkból:

Eredeti ár:24 990 Ft
18 490 Ft
Eredeti ár:41 990 Ft
32 990 Ft
Eredeti ár:29 990 Ft
24 990 Ft
Eredeti ár:54 775 Ft
15 990 Ft

A lejárt ajánlat adatai:

Őszi Bakony kincsei ebéddel

8 990 Ft

Eredeti ár:10 990 Ft Kedvezmény:-18%

Kívánt mennyiség:


Őszi Bakony kincsei ebéddel - Időpont: 2020.09.06
Ár: 8.990 Ft/fő 
Az ár tartalmazza:

-buszos utazás Budapest - Várpalota - Bakonybél - Pápa - Budapest útvonalon
-egész napos program és idegenvezetés
-2 fogásos ebéd (leves és második fogás)

Az Őszi Bakony kincsei ebéddel egynapos kirándulás programja:

Indulás reggel 8 órakor a Déli Pályaudvarról. Rövid utazás után megérkezünk Várpalotára. Elsőként a város szimbólumaként is ismert Thury várat keressük fel.  

A nemrégiben felújított 600 éves, négy saroktornyos vár hazánk egyik legépebben megmaradt vára. A vár történetéhez szorosan kapcsolódik az a legenda, miszerint Beatrix a palotai várban készült fel a másnap Fehérváron Mátyás királlyal kötött esküvőjére és királynői koronázására. A török háborúk idején fontos védelmi szerepet kapott a vár.

Nevét Thury György várkapitányról kapta, aki 1566 nyarán sikeresen verte vissza a túlerőben lévő török csapatok ostromát. Palota várát 1593-ban tudta csak elfoglalni a török, kisebb megszakításokkal 94 évig volt török uralom alatt. A kuruc háborúkban fontos szerepet kapott vár súlyosan megrongálódott, és a Rákóczi szabadságharc után végleg elveszítette hadászati jelentőségét.

A vár 1687-től egészen 1890-ig a Zichy család tulajdonában állt. A vártörténeti kiállítás és népművészeti tárlók mellett érdemes végignéznünk az egyenruha gyűjteményt, ahol a honfoglalástól napjainkig hordott magyar katonai egyenruhák pazar kiállítását láthatjuk.

Indulunk tovább Bakonybélbe, ahol a Szent Mauríciusz Monostor építészeti és vallási értékei mellett gasztronómiai különlegességekkel is találkozhatunk, az itteni bencés szerzetesek ugyanis biokertjükben lekvárok, teák készítésével is foglalkoznak, illetve sörök és likőrök is készülnek itt.

A szerzetesek alatt pontosabban 6 szerzetesre kell gondolni. Ők alkotják az itteni közösséget, akik több tucat féle gyümölcsöt, gyógy- és fűszernövényt termesztenek és gyűjtenek errefelé. Olyan érdekességekre bukkanhatunk itt, mint a medvehagymapüré és a somlekvár. Söröket tekintve a szerzetesek a Bors Serfőzdével együtt két gyógynövényes belga típusú sört álmodtak meg, mely mostanra már forgalomba is került.

Nem hagyhatjuk ki a Tájházat sem, amely a bakonyi népi építészet egyik legszebb példája. A két lakóházból és a hagyományostól eltérő, úgynevezett torkospajtából álló épületeit a 19. század közepén építették. A kisebbik ház egykori bolthelyiségében látható a Bakonyi indián játék története című kiállítás, amely  Cseh Tamásnak kíván emléket állítani. Időközben mindenki megéhezett, így tipikus bakonyi étteremben csillapítjuk éhségünket.

Miután jóllaktunk folytatjuk tovább utazásunkat a Bakony és a Kisalföld találkozásában fekvő barokk kisvárosba, Pápára.
Itt található a gyönyörű Esterházy- kastély, melynek parkja természetvédelmi terület. A kastélylátogatáson bepillantást nyerhetünk a barokk főúri élet hétköznapjaiba. Időutazásra hív a palota, a korhű jelmezekbe öltözött szereplők megelevenítik az egykor itt élt grófok és grófnők világát.  
A főúri enteriőr terek mellett a vezetés része az Esterházy családról szóló film és a kastély Europa Nostra díjas felszentelt kápolnájának megtekintése is. Parkjában megcsodálhatjuk a 200 éves famatuzsálemet, mely korával és 10 méteres körméretével hazánk legnagyobb platánja.

Az élményektől és látnivalóktól kifáradva beülhetünk a kastély kávézójába is.

Ha Pápán járunk mindenképp érdemes felkeresni a Kékfestő Manufaktúrát. A pápai kékfestés Hungarikum, és felkerült az Unesco Világörökségi listára. A Múzeum megtekintése során a látogatókat visszakalauzolják a múltba, felfedve e régi foglalkozás szépségeit és nehézségeit. A pápai volt Közép-Európa egyik legrégebbi kékfestő műhelye, ahol a felszerelésektől az iratokig rengeteg emlék megmaradt. A Szászországból hazánkba települt Kluge család hét generáción keresztül, az 1700-as évek végétől egészen 1956-ig űzte itt a mesterséget. A kékfestés munkafolyamatának minden állomását és a mai napig működőképes gépeket is bemutatják a több mint 200 éves gyárépületben.

Hazaindulás 18 órakor, érkezés Budapestre a kora esti órákban.

Kérdésed van az ajánlatról? Olvasd el az eladó válaszait az eddig beérkezett kérdésekre itt.

Fizetési információk

Elfogadott fizetési módok:

Garancia
Nincsen
Elfogadott fizetési módok
  1. Előre utalás
Kérdésed van az ajánlatról?

Olvasd el az eladó válaszait az eddig beérkezett kérdésekre itt.

Legutóbbi kérdések

Az oldal használatával elfogadod a Felhasználási feltételeinket   •   Eladókra vonatkozó Felhasználási feltételeink   •   Partner regisztráció   •   Affiliate