Kirándulás Matyóföldön csónakázással a Tisza-tavon

Kívánt mennyiség:

  • Eladó: utazzvelem
  • Szolgáltató helye: Budakeszi

Kirándulás Matyóföldön csónakázással a Tisza-tavon - Időpont: 2023.05.13

 

Az ár tartalmazza:
-buszos utazás
-idegenvezetés

 Helyszínen fizetendő költség:
-Mezőkövesd, Matyó múzeum 800 Ft/fő
-Poroszló Ökocentrum látogatás helyi idegenvezetővel + csónakázás 3.500 Ft/fő
Az árak tájékoztató jellegűek!

Indulás Budapestről, a Déli pályaudvartól 7 órakor. Kirándulásunk első felében Mezőkövesdre látogatunk, a Hadas városrészbe, mely a népi műemlékházaival, szabálytalanul kanyargó kis utcáival az élő matyó népművészet autentikus színhelyének számít.

Az élő skanzenben 100-150 éves házak mutatják be a matyó építészetet, életformát, népi művészetét. Bekukkantunk a Bútorfestő és Hímzőházba és a Mézeskalács házba, ahol a mestereket munka közben is megfigyelhetjük. De megismerkedhetünk a gyékényezés, a szövés-fonás, a hímzés, és tűzzománcozás, a fazekas és üvegcsiszoló mesterség fortélyaival is.
A Kisjankó Bori Emlékházban pedig megismerjük a híres ?százrózsás" népművész rajzolóasszony életét.
Kirándulásunk tovább a Tisza-tóra vezet, mely hazánk második legnagyobb tava.
Egy finom ebéddel kezdjük a kalandozásunkat ezen a vidéken. Felkeressük a Kemencés udvarházat Poroszlón, ahol bográcsban főtt ínyencségek után házi réteseket kóstolhatunk és vásárolhatunk. Szabadidő keretben fogyasztás ízlés szerint. A program opcionális, az ebédet az ár nem tartalmazza.

Poroszlón meglátogatjuk a Tisza-tavi Ökocentrumot. Ez a hazánkban egyedülálló bemutatóhely a Tisza és a Tisza-tó természeti kincseit és élővilágát mutatja be.
Itt található Közép-Európa legnagyobb édesvízi akváriuma. Falai közt olyan élményben lehet részünk, mintha a tó mélyén sétálnánk. Az akváriumrendszer 70 féle hazai hal mellett 15 kétéltű-és hüllőfajt mutat be. Ez az édesvízi akvárium Európában a legnagyobb, különleges az alagút is, melynek falán torzításmentesen élvezhetjük a cikázó halak látványát, és egykoron hazánkban élt halóriás a viza 1,5 -2 méteres példányait láthatjuk elúszni a fejünk felett.
A 30 m magas kilátótoronyból pazar kilátás nyílik csaknem a teljes Tisza-tóra. Az Ökocentrum körül10 hektáros szabadidőpark található kis állatkerttel, játszóterekkel és Tájházzal. Megcsodálhatjuk a vidrák, jégmadarak, őzek, sakálok, pelikánok, kormoránok életterét.
Innen indul ki a Tisza-tavi VíziTanösvény, ahol kellemes sétát teszünk a víz fölött 1500 méter hosszan kanyargó pallókon a madárvártákhoz és kilátóhelyekhez.

A kirándulás izgalmas eleme a csónaktúra.
Az Ökocentrum kikötőjéből a tó rejtettebb területeit is bebarangolhatjuk egy hajókirándulás keretében. Az 50 perces program során a környező kis szigeteket, a nádassal határolt szűk csatornákat fedezhetjük fel egy 12 személyes kishajóval.

Hazaindulás 18 órakor, érkezés Budapestre az esti órákban.

Kérdésed van az ajánlatról? Olvasd el az eladó válaszait az eddig beérkezett kérdésekre itt.

Fizetési információk

Elfogadott fizetési módok:

Utánvét
0 Ft-tól
Garancia
Nincsen
Elfogadott fizetési módok
  1. Előre utalás
Kérdésed van az ajánlatról?

Olvasd el az eladó válaszait az eddig beérkezett kérdésekre itt.

Legutóbbi kérdések

Az oldal használatával elfogadod a Felhasználási feltételeinket   •   Eladókra vonatkozó Felhasználási feltételeink   •   Partner regisztráció   •   Affiliate