Ez az ajánlat sajnos lejárt. Iratkozz fel hírlevelünkre , hogy legközelebb egyetlen ajánlatról se maradj le!

Válogass népszerű ajánlatainkból:

Eredeti ár:24 990 Ft
18 490 Ft
Eredeti ár:41 990 Ft
32 990 Ft
Eredeti ár:29 990 Ft
24 990 Ft
Eredeti ár:54 775 Ft
15 990 Ft

A lejárt ajánlat adatai:

Flossing tanfolyam

22 980 Ft

Eredeti ár:35 980 Ft Kedvezmény:-36%

Kívánt mennyiség:

Flossing tanfolyam
Csak 22.980 Ft - ért 

A képzésről:

A Flossing egy új rehabilitációs irányzat, egy kompressziós terápia, ami ízületi mobilizációval kapcsolódik össze, így lesz igazán eredményes. A módszer nagyon jól beilleszthető a kezelések közé, kombinálva egyéb technikákkal, de önmagában is alkalmazható. A kompressziós eljárás lényege már régóta ismert, az 1780-as években kezdték alkalmazni. Közel két évszázaddal később, az 1960-as években Sato professzor kifejlesztette az okklúziós tréninget (izomerősítés kötözési módszerrel), majd Kelly Starretnek köszönhetően éledt újjá ez az eljárás a 2000-es években, így alakult ki a Flossing.

A flossing módszer egy ideiglenesen alkalmazható kompressziós és mobilizációs technika, melyet egy speciális gumiszalaggal  végeznek, amely az adott ízületre/szövetre hatva segít a mozgásterjedelem helyreállításában, növelésében, illetve a fájdalom csökkentésében.

A flossing egy rendkívül sokoldalú, elsősorban a mozgásszervi prevenció és rehabilitáció terén használt komplex fizioterápiás eljárás, amelynek része a floss szalaggal végzett kompressziós terápia, illetve a flosstréning. A kezelés fő célja a mobilitás növelése, a fájdalom csillapítása és a szöveti letapadások oldása. A terápia során az egyes izmokat, ízületeket, fasciát egy speciális gumiszalaggal (floss szalag) körbetekerjük (kompresszió), majd a kezelendő testrészt speciális gyakorlatokkal mobilizáljuk.

Hol használható a flossing terápia?

Ez egy olyan módszer melyet szinte minden területen lehet alkalmazni, legyen szó sportsérülésről, ödémáról, mozgásbeszűkülésről, vagy csak a regenerálódás támogatásáról. Természetesen itt is megvannak azok a kontraindikációk, amikor nem lehet alkalmazni, ilyen például: trombózis, vagy bőrsérülés, terhesség.

Hogy néz ki a flossing szalag?

A flossing szalagot úgy kell elképzelni, mint egy nagyon rugalmas fáslit. Többféle színben és méretben kapható, anyagát tekintve latexből készül. (Latexallergiásoknál sajnos nem alkalmazható.) Az adott területtől függően változtathatók a szélességek, egy hüvelykujjra elég egy keskenyebb, míg egy bokára érdemes vastagabbat felhelyezni.

Hogyan hat a flossing terápia?

A flossing terápiának többféle hatásmechanizmusa ismert:

- fájdalomcsillapítás: a flossing szalag felhelyezése során a bőrön stimulálja a bőr alatt lévő érzékelő sejteket (mechanoreceptorokat), amik megakadályozzák a fájdalom továbbvezetését a gerincvelő felé. Ezzel a technikával a panasz már a következő napon enyhülhet vagy megszűnhet. Természetesen a tartós eredmény érdekében szükséges lehet további alkalmazása is.

- szivacshatás:azáltal, hogy nagy nyomású kompressziót hozunk létre, a nem kívánt, káros anyagok (gyulladásos faktorok) a nyirokrendszerbe kerülnek, így ?megtisztul? az adott terület. Miután megszüntettük ezt a nagy nyomást, a hirtelen beáramló vér, illetve folyadék szinte azonnal kimossa, fokozva ezzel a hormon-, oxigén- és tápanyagok cirkulációját.

- blokkoldás:a flossingolással együtt végzett mozgás hatással van a fasciára, a bőr alatti kötőszövetre, az izmokra, csontokra és az ízületekre egyaránt. Nagy kompresszió hatására ezek elmozdulnak egymáshoz és a környezetükhöz képest is, melyekkel feloldhatók az addigi beszűkülések, letapadások, amik hozzájárulnak a nagyobb mozgásterjedelem eléréséhez.

Természetesen önmagában a flossingolás nem feltétlenül elengedő kezelési módszer, érdemes kiegészíteni a terápiát többféle manuális technikával, lágyrész kezeléssel, illetve aktív tornával is. Hiszen ezek együttes alkalmazásával, szakember segítségével képesek vagyunk a rehabilitáció során a leghatékonyabb eredményt elérni.

A flossing kezelés célja:

A változó arányú nyomás segítségével létrehozunk egy olyan  kompressziót, amivel segítjük a folyadéktranszportot és befolyásoljuk a fájdalomért felelős receptorokat, végül a szorítás megszüntetésével a kezelt területre visszaáralmó vér javítja a szövetek folyadék és energiaellátását.

Milyen hatást váltunk ki a flossing kezeléssel?

A pár perces kompresszió hatására a kötőszöveti folyadékban pangó elhasznált, haszontalan folyadékközeg gyorsan kipréselődik, majd a floss-szalag eltávolítása után a friss vér és nyirok bezúdul. Ennek köszönhetően jobb lesz a keringés - jobb gyógyulás.

Támogatja a regenerációs folyamatot, ezzel lerövidíthető a gyógyulási idő, fájdalomcsillapító hatású, feloldja a letapadásokat-Triggerpontokat-izomcsomókat, növeli az ízületek mozgástartományát, elősegíti a kóros folyadékelvezetést és javítja a keringést, ezáltal optimalizálódik a szövetek anyagcseréje, stimulálja az érképződést és az izomnövekedést, tehát javítható vele az izomaktivitás.

- fájdalomcsillapítás, különösen az ízületi fájdalmakra, gyorsabb regenerációs és gyógyulás, mozgásterjedelem növelése, duzzanatok és kötőszöveti összetapadások csökkentése, izom erősítésének és épülésének elősegítése, a koordináció javítása, a szöveti vérellátás növelése, kötőszöveti letapadások megszüntetése

A képzés célja:

Célunk olyan szakemberek képzése, akik az elméleti és gyakorlati ismeretanyag elsajátításával, képesek lesznek Flossing kezelést nyújtani, mely segítségével a hallgató a tematikában felsorolt kezelést tud végezni.

Kinek ajánljuk a tanfolyamot? 

 • leendő masszőröknek, kollégáknak akik szépségszalonban, hotelben, wellness központban, egészségközpontban kívánnak elhelyezkedni vagy egyéni vállalkozást akarnak működtetni, bővíteni
 • aki otthon, családja, barátai körben szeretne flossing kezelést alkalmazni.

Jelentkezés előfeltétele: A tanfolyam minden előképzettség nélkül, bárki által elvégezhető, 18 éves kor felett!

Flossing elmélet  - elméleti anyagrész elsajátítása távoktatás keretén belül egyénileg

 • A flossing elméleti háttere és a fasciaelmélet
 • Állapotfelmérés a flossing kezelés előtt
 • Gyakorlat: bicepsz, tricepsz, csukló, alkar, golfkönyök, teniszkönyök, térd, vádli, talp, bokaízület, jellemző sportsérülések kezelési lehetőségei

Jelentkezés előfeltétele: A tanfolyam minden előképzettség nélkül, bárki által elvégezhető, 18 éves kor felett!

A tanfolyam felépítése: intenzív, az elmélet távoktatásban, a gyakorlati képzés személyesen

A tanfolyam dátuma:

2020. szeptember 22. (kedd), 08.45-13.00                                   

Vizsga időpontja- anyaga:

Vizsga lehetőség a tanfolyamot követően 3 hónapon belül nyílik lehetőség. A Stúdió fenntartja magának a jogot arra, ha nem lenne meg a csoportos vizsga minimum létszáma, hogy csak az egyéni vizsgát biztosítsa, melynek különbözeti árát a vizsga előtt esedékes átutalni.

A vizsga az elméleti anyagból (feladatlap), valamint a gyakorlati anyagrészből lesz (modellen mutatva), vagy skype-on vagy a zoom programon keresztül. A vizsgára a modellt a vizsgázónak kell biztosítania.

Sikeres vizsga esetén a hallgatók névre szóló, sorszámozott, bélyegzővel ellátott Tanúsítványt kapnak- megnevezése: Flossing tanfolyam (fizikai közérzet javító masszőr, frissítő masszőr végzettséget szerez!), mely segítségével a vizsgázó a tanfolyamon tanult anyagot tudja elvégezni . Vállalkozásban végezhető tevékenység, a hatályos törvények szerint.  

Tevékenységi kör Teáor-száma: 9604

Szükség esetén (angol-német, és még másik 5 nyelv) idegen nyelvű Tanúsítványt is kiállítunk (3000Ft/nyelv), a tanfolyam napjára történő igénylés esetén, későbbi időpontban 5000Ft/nyelv. Tanúsítványt a vizsga napjától számított 1 évig állítunk ki. A tanúsítványokat postai úton küldjük el, ajánlott levél formájában, karton papírban. A postai díj: 830Ft, mely összeget az igénylő előreutalással egyenlít ki.

Az oktatás helyszíne: Budapesten lesz, a pontos helyszín a tanfolyami tájékoztatóban lesz kiküldve.

A tanfolyamhoz szükséges:

 • Kényelmes, szabad mozgást biztosító ruházat, rövidnadrág, sportmelltartó vagy kétrészes fürdőruha, papucs
 • Modell (szükség esetén)
 • Lepedő, 1 db
 • 1 vastag és -1 vékony flossing szalag (A beszerzéshez tudunk forrást ajánlani)

Vizsgadíj tartalmazza:

 • Az elméleti és gyakorlati oktatás díját
 • A tanfolyami jegyzet díját
 • A magyar nyelvű tanúsítvány kiállítási díját

Nem tartalmazza a vizsgadíjat, mely csoportos vizsga esetén 4000Ft (csoportos vizsga 4 főtől), egyéni vizsga esetén 6000Ft, a Stúdió által küldött számlaszámra kell befizetni a tanfolyam előtti héten. A vizsga minden résztvevő számára kötelező, kezelés hivatalosan csak a megszerzett vizsga elvégzése után végezhető. A vizsgát egy külön időpontban  egyeztetett időpontban lehet megtenni, a Stúdióval egyeztetve. Tanúsítványt csak vizsgázott résztvevő kaphat! A tanúsítvány kiküldésének postai díját, mely belföldre 830Ft.

Kérdésed van az ajánlatról? Olvasd el az eladó válaszait az eddig beérkezett kérdésekre itt.

Információk a szolgáltatóról


Fizetési információk

Elfogadott fizetési módok:

Személyes átvétel
ingyenes
Garancia
Nincsen
Elfogadott fizetési módok
 1. Előre utalás
Kérdésed van az ajánlatról?

Olvasd el az eladó válaszait az eddig beérkezett kérdésekre itt.

Legutóbbi kérdések

Az oldal használatával elfogadod a Felhasználási feltételeinket   •   Eladókra vonatkozó Felhasználási feltételeink   •   Partner regisztráció   •   Affiliate