Élmények az Őrségben: kirándulás a szerek között

9 990 Ft

Eredeti ár:10 990 Ft Kedvezmény:-9%

Kívánt mennyiség:

  • Eladó: utazzvelem
  • Szolgáltató helye: Budakeszi

Őrség őszi színei: kirándulás a szerek között- Időpont: 2021.04.03
Ár: 9.990 Ft/fő 

Orseg_Pankasz

Orseg_Velemer

Anna_liget_Szarvas

Az ár tartalmazza:

-buszos utazás Budapest - Pankasz - Őriszentpéter - Pityerszer - Velemér - Szentgyörgyvölgy - Körmend - Budapest
-idegenvezetés a teljes program alatt

Helyszínen fizetendő költség:

Pityerszer Skanzen belépő: 1.100 Ft felnőtteknek, 800 Ft diákoknak és nyugdíjasoknak.
Körmend, Batthyányi kastély belépő: 1.200 Ft felnőtteknek, 600 Ft diákoknak és nyugdíjasoknak.
Egyéb programokon 300/400 Ft adománnyal érdemes készülni.

Az árak tájékoztató jellegűek, a helyszínen változhatnak.

Hazánk nyugati csücskében elterülő Őrség erdőkkel borított lankái egy kellemes kiránduló helyszín. Falvacskái a mai napig őrzik az ősi "szeres" településformát, mindemellett testközelből megfigyelhető a természet hatalmas ereje, a vidéki nyugalom és a magyar népi hagyományokat őrző házak, tájak, épített örökség.

Őrség őszi színei: kirándulás a szerek között programja:

Indulás reggel 6 órakor Budapestről, a Déli pályaudvartól. Rövid utazás után megérkezünk Pankaszra. Itt található az Őrség jelképévé vált pankaszi szoknyás harangláb. Az építmény 1755 óta emelkedik a település legmagasabb dombján. Az őrségi népi építészet eme jellegzetes építményei közül a pankaszi a legrégibb és leglátványosabb.

Néhány perces utazás után megérkezünk az Őrség "fővárosába", Őriszentpéterre. A Zala folyó által szétválasztott város is szeres település. 9 szerből áll. Itt a román kori Szent Péter templom és a középkori téglaégető építményét látogatjuk meg. Az 1200-as években emelt épületet a török veszély közeledtével, 1550 körül erődítménnyé alakították, bástyákkal, sáncokkal vették körül. Végül az 1664-es ostromot nem tudták kivédeni, a török lerombolta az erődtemplom falait. Az 1700-as évek közepére építették újjá.

Utazunk tovább és Szalafőre érkezünk. Pityerszeren a szeres építkezésbe tudunk betekinteni a skanzen látogatásával. A gesztenyeillatú Velemér felé vesszük az irányt. A kis őrségi falu, Velemér büszkélkedhet Magyarország egyik legjelentősebb középkori román stílusú műemlékével, a Szentháromság-templommal. A kora gótikus templombelső falait díszítő freskók hazánk legteljesebb épségben fennmaradt középkori falfestményei.

Utunkat a Hetés, az Őrség és a Göcsej határán fekvő Szentgyörgyvölgy református temploma a magyarországi festett kazettás mennyezetű református templomok egyik leglátványosabb példája felé folytatjuk.

Hazaindulás előtt Körmenden meglátogatunk a Batthyányi kastélyt. Körmend legnagyobb ékessége a hercegi kastély, az ország egyik legjelentősebb műemlékegyüttese. Történetével kiemelkedik az ország látványosságai közül, hiszen a 15. századi várkastély végvár falait használták fel, hogy megépülhessen a 17. században a barokk kastély.

Élményekkel és sok-sok szép látnivalóval gazdagodva 18 órakor indulunk haza. Érkezés Budapestre az esti órákban.

Kérdésed van az ajánlatról? Olvasd el az eladó válaszait az eddig beérkezett kérdésekre itt.

Fizetési információk

Elfogadott fizetési módok:

Garancia
Nincsen
Elfogadott fizetési módok
  1. Előre utalás
Kérdésed van az ajánlatról?

Olvasd el az eladó válaszait az eddig beérkezett kérdésekre itt.

Legutóbbi kérdések

Az oldal használatával elfogadod a Felhasználási feltételeinket   •   Eladókra vonatkozó Felhasználási feltételeink   •   Partner regisztráció   •   Affiliate